Тъпата КП с нова смешка: Машините за гласуване може да се повредят от дезинфекцията

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„За мен лично гласуването само на машини е проблем. Ще ви кажа защо: предвид извънредната епидемична обстановка тези машини ще се дезинфекцират, възможно е и да се повредят.“ Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева (ГЕРБ) през седмицата в пленарна зала, докато се обсъждаха предложените промени в Изборния кодекс.

Дамата, наречена от Бойко Борисов „проста кърджалийска п.тка“ (ПКП),  обясни на реакции от залата още, че „добре, пръскайте си телефоните по няколко пъти със спиртни препарати и ще видите за какво става дума“. Другите аргументи на Караянчева гласуването да не е само машинно са комфортът на хората, които не са свикнали да боравят с технологии и ще се затруднят да гласува, а чакащите можело да се откажат да гласуват.

Тази седмица ГЕРБ и коалиционният им партньор „Обединени патриоти“ приеха на първо четене предложените от управляващата партия поправки, според които в секциите с над 300 избиратели освен машинно гласуване (както е според кодекса в момента), ще може да се гласува и с хартиена бюлетина.

„Прозрачност без граници“ предупреди през седмицата, че „предложените промени в Изборния кодекс са необмислени, противоречиви, създаващи рискове и в крещящо противоречие с международните стандарти за провеждане на честни и демократични избори.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар