Търговска верига обяви специална промоция за доставка на вода в дните, когато Шумен и Търговище ще останат без вода в края на седмицата.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Голяма търговска верига обяви специална промоция за доставка на вода в дните, когато Шумен и Търговище ще останат без вода в края на седмицата.

Водата в двата града трябваше да спре за планово отстраняване на аварии в полунощ срещу петък и се очаква крановете да останат сухи минимум 48 часа, но голяма авария остави преждевременно три гада без вода.

От компанията, която има супермаркети в Шумен, Варна и Търговище обявиха специална цена от 100 лева за палет вода – 72 туби по 11 литра всяка, които могат да бъдат купени както индивидуално, така и по съседски или роднински, групово. Доставката в дните без вода е напълно безплатна. Може да се вземат с безплатна доставка и по-малки количества води, като за тях има 10 процента отстъпка, стига купувачът да напазарува вода поне за 10 лева, съобщи Агенция Монитор.

Общо 20 аварии ще отстраняват екипите водните дружества в Шумен и Търговище. Най-тежка е аварията около село Хан Крум – там пробивът в тръбата е на дълбочина 5.50 метра и за отстраняването на тази повреда са осигурени багер, влекач, 2 самосвала, ще се наложи и отцепване на района, за да няма произшествия, ще се ремонтират отточни шахти, ще се подменят кранове в подстанция 1300, както и подмяна на полиетиленова тръба ф 800, където ще се включи и екип от Бургас.

Едновременно с това ще се отстраняват и две аварии в градската мрежа – на два крана в района на КТА “Мадара” – първи портал и на ул. „Дебър“. Първо ще се подходи към ремонта на големите аварии, а след това на по-малките, заявиха специалистите.

По всички аварии работата ще върви паралелно, осигурена е механизация и техника, която вече е разставена по места, доставени са и необходимите материали, обясниха от водните дружества по време на среща между областните управители на Шумен и Търговище и кметовете на областните центрове.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар