Търговска лига се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата

Търговска лига се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Инвеститорът на многопрофилната болница в София “Търговска лига” се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата. Това сочи становище, разпространено от компанията.

“Предвид създаденото обществено-политическо безпокойство в резултат на разпространяването на фалшиви новини и популистки коментари, инвеститорът “Търговска лига” се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата. Решението на правителството може само да бъде редактирано в този смисъл”, пише инвеститорът.

“Решението на правителството от 30 април т.г. за създаването на многопрофилна болница в София със само 40 педиатрични легла е законосъобразно и правилно. Нито проектът, нито решението за новата болница въобще имат за цел създаването на някаква “национална частна детска болница”, допълват от “Търговска лига”.

“Напомняме на цялата българска общественост, че в България има висока обща и рекордно висока детска смъртност и инвестициите в здравеопазването са решаващи за излизането от демографската криза и оцеляването на нацията”, пишат инвеститорите.

Категорично и ясно потвърждаваме нашата безрезервна подкрепа за изграждането на истинска национална държавна детска болница и че създаването на модерна многопрофилна болница в София, без педиатрично отделение, не променя тази наша принципна позиция, допълват от “Търговска лига”.

По-рано днес служебният премиер Димитър Главчев разпореди да бъде отменено решението за създаване на “Многопрофилна болница за активно лечение “Мама и аз” в София, съобщиха от правителствената пресслужба. Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет, се допълва в съобщението. Посочено е, че ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от служебния министър на здравеопазването, Главчев ще предложи на президента Румен Радев служебният министър на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста.

Преди това се разри буря от негативни становища от страна на президента, ПП-ДБ, ДПС, ГЕРБ и фондация “Даная”. 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар