Лекар

Търси се мистериозен лекар спасител на децата от катастрофата на „Тракия“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

При вчерашната тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия“ със сръбски автобус, пълен с деца, много шофьори спряха и се опитаха да помогнат на пострадалите. Един от тях е Теодор Бочев, който разказа пред Нова телевизия какво е видял и как е съдействал.

 

„Вчера, както пътувахме, се случи много рязко едно задръстване на магистралата. Свалих прозореца, попитах дали нещо можем да помогнем. Хората казаха: „Да, слизайте, можете да извозите хора до болницата“.

 

По думите му, когато слязъл от колата, видял „ревящи деца, викове, крясъци, пълен ужас“.

„Имаше пожарникари, имаше полицаи, но нямаше линейки“, каза той и добави, че това е объркало допълнително хората.

„Видях един мой приятел, той беше слязъл, той помагаше, тогава се поуспокоих, почнахме лейкопласт, бинтове, марли, който каквото имаше по аптечките и да помагаме“, каза Бочев.

„Най-много ме притесниха едни три дечица. Освен че бяха целите в кръв, ревяха „Тате, тате“, сочеха надолу, човекът явно беше в много тежко състояние“, добави той.

„Крива работа. Още не мога да асимилирам какво се случи. Хубавото е, че жена ми имаше одеяла в колата – боси, голи, мокри. На никого не пожелавам да види тази картинка“, сподели емоционално шофьорът.

Той посочи, че сред спрелите да помагат, е имало и лекар, който е реагирал много адекватно и, когато пристигнали линейките, той посочвал кои хора били в най-критично състояние и трябвало да бъдат откарани първи.

„Намерете го, него трябваше да показвате, не мен. Първият пристигнал. Беше си лекар, беше ги превързал децата. Предполагам, че е бил лекар, но почти съм сигурен“, посочи шофьорът.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар