Тъстът на Методи Андреев става общински съветник от БСП в парламента в Стамболийски

Политика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Screen Shot 2016-04-20 at 11.57.11Тъстът на депутата от ПП ГЕРБ Методи Андреев – Петър Костов от пловдивското село Йоаким Груево, ще е новият общински съветник в парламента в Стамболийски, където заема мястото на местния лидер на БСП д-р Венера Башова.

Нейните правомощия като общински съветник бяха прекратени от Върховния административен съд (ВАС) заради конфликт на интереси и затова, че не е уведомила председателя на ОбС-Стамболийски Стоян Богданов (ГЕРБ) за освобождаването си като член на борда на директорите на МБАЛ “Пловдив”.

Д-р Башова е изпратила уведомление само до Общинската избирателна комисия (ОИК)-Стамболийски, но според новия Избирателен кодекс е длъжна в едномесечен срок от обявяването на резултатите от изборите, да декларира същото и пред председателя на ОбС. Този пропуск доведе до отстраняването на д-р Венера Башова от местния парламент след жалба на групата съветници от коалиция “Патриотите – ВМРО и Защита” пред Пловдивския административен съд.

Известната лекарка, която на местните избори през есента на 2015 г. стигна до балотаж в битката за общински кмет, бе преизбрана през уикенда с пълно мнозинство за председател на БСП-Стамболийски.

източник: trud.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар