Тялото на Навални е предадено на майка му

Тялото на Навални е предадено на майка му

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тялото на руския опозиционен лидер Алексей Навални, който почина внезапно и неочаквано в затвора миналата седмица, е било предадено на неговата майка. Това съобщи в събота говорителката му Кира Ярмиш в социалната мрежа “Екс” и на коятро се позова БТА.

Юлия Навалная, вдовицата на руския опозиционер Алексей Навални, поиска от властите в Русия да освободят тялото му, за да бъде погребано, като обвини “демоничния” руски президент Владимир Путин, че “изтезава” трупа му, предаде Ройтерс, базирайки информацията си на 6-минутен неин видеоклип, качен в “Ютюб”.

В разпространения в събота видеоклип, за който съобщи и БТА, Навалная обвини Путин, че държи тялото на нейния съпруг за “заложник”, и изрази съмнения по отношение на християнската вяра на Путин, която той често демонстрира.

Майката на Навални съобщи по-рано през седмицата, че руските власти отказват да освободят тялото му от моргата в отдалечения арктически град Салехард, докато тя не се съгласи да го погребе без публична церемония. Майка му Людмила разкри, че представител на властите ѝ е казал, че трябва да се съгласи с техните искания, тъй като “тялото на Навални вече се разлагало”.

Екипът на Навални съобщи в събота, че руските власти заплашват да го погребат в отдалечената затворническа колония, където е починал, ако семейството му не се съгласи с техните условия.

В “Ютюб” развълнуваната Юлия Навалная твърди, че Путин лично е отговорен за това къде се намира сега Навални и той го е “изтезавал” в смъртта му, както и приживе. “Вече знаехме, че вярата на Путин е фалшива. Но сега я виждаме по-ясно от всякога”, заяви Навална, облечена в черно.

“Никой истински християнин не би могъл да направи това, което Путин прави сега с тялото на Алексей”, добави вдовицата на руския опозиционер.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар