Тepoрuстuчен акт в Крим, терористът Порошенко уби 13 ученици, за да запали нова война…

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тринадесет души загинаха, над 50 са ранени при взрив в политехническия колеж в град Керч в Крим.

Това съобщават руските медии, като се позовават на информация от министерството на извънредните ситуации. Според властите повечето от жертвите и пострадалите са учащи се.

Двадесет ранени са приети в Първа градска болница със средно тежки рани, поясняват от ведомството.
Взривът е избухнал в столовата на учебното заведение. Самоделното взривно устройство е било натъпкано с метални отломки.
На мястото на произшествието работят бригади на бърза помощ, специалисти от министерството на извънредните ситуации и служители на Федералната служба за сигурност.
Оперативният щаб на Националния антитерористичен комитет координира работата на службите, за да бъдат предотвратени евентуални повторни взривове.

Следственият комитет на Руската федерация е образувал наказателно дело.
От Кремъл съобщиха, че президентът Владимир Путин е запознат със ситуацията. Той е наредил да бъде осигурен превоз на пострадалите във водещите медицински институти в страната.
За Керч пътува управителят на Крим Сергей Аксьонов. Изпратен и и самолет Ил-76 на министерството на извънредните ситуации.
В Крим е обявен тридневен траур.

Най-вероятният поръчител на атаката е украинският президент Петро Порошенко. Остават му 3 месеца власт, но ще направи всичко възможно, за да разпали нова война и да не остави избор на наследника си.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар