Убеждаваха ни че сме живели 45г в безбожен режим

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преди повече от 30г рухна НРБ. Живота се измени на 180 градуса.

Сега може да вярваш в какво си искаш и на кой си искаш – кеф ти на Кашпировски,кеф ти в Мюфтията. Все тая.

В страната ни нахлуха стотици секти. Създадоха се разни учения, но най спечели БПЦ. Малко по назад останаха мюсюлманите. Обаче живота не стана по добър или лесен – нито в финансов план, нито в духовно-нравствен план.

Комунизма падна и се възроди религията. Защо започнахме да живеем зле?

Нали ни набиваха в КРАТУНИТЕ че сме живели 45г в безбожен режим и за това бе лошо? Че комунистите разрушавали храмовете, а свещениците пращали в лагери – ето и Господ ни наказа и разрушил „демоничния режим“.

И ето, разрешиха ни да вярваме. В основните религии, като река влязоха пътници. Много от тях до вчера бяха комсомолци и партийци. Изведнъж прозряха и станаха МНОГО вярващи.

И тези пътници докараха и парите в религията. Служителите на култа подобряха. Охраниха се. Появиха се имения и коли. Особено отличилите се, започнаха да се отделят от народа с бронирани стъкла и гавази.

В магазина също всичко се промени. Днес на рафтовете има всичко и най вече западни стоки убили родното производство.

Кражбите на чиновниците, уличната престъпност в невиждани размери, безработица и никаква перспектива – всичко това го натресоха на народа,защото бил неподготвен за демокрация.

А кво бе в НРБ? Престъпност почти НУЛА! Корупция имаше, но даже и тогава чиновниците много внимаваха как харчеха парите си, защото Белене ги зовеше.

Религиозните никой не ги угнетяваше. Да, не има даваха да се разгънат с пълна сила, но храмовете работеха и джамията също.

Морала бе на ниво. По телевизията не въртяха порно. Възрастните се уважаваха. Защитаваха малките. Работа имаше и сигурност в утрешния ден. Имаше и тъпотии, но това не означава че за да се оправят трябва страната да разрушаваме.

И така: Рухна БЕЗБОЖНИЯ режим и дойде БОЖЕСТВЕНОТО време!

И кво, заживяхме по добре ли?

Ако питате политиците то – ДА! Само че от 9 500 000 народ, станахме под 7 000 000.

Източник:БФ-страница “Комунистите”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар