Убиецът на англичанката от Ново село останал в ареста заради страх от линч

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

26-годишният Денислав Р., обвиняем за жестокото убийство на 62-годишната английска заселничка във великотърновското Ново село, няма да обжалва пред Апелативния съд наложената му мярка за неотклонение “задържане под стража”.


Жестоко убийство на англичанка край Велико Търново, преследвачи заловиха извършителя

Убиецът сам настоял пред Окръжния съд да остане в ареста. Денислав казал, че има страхове и опасения от линч заради стореното, съобщи в. “Борба”.

На младия мъж е повдигнато обвинение по чл. 116 от НК за убийство, за което го грози наказание от 15 до 20 години “лишаване от свобода” или доживотен затвор. Той е от Горна Оряховица, безработен и неосъждан. Назначен му е служебен адвокат.

Кървавата драма се разиграла на 17 февруари в дома на англичанката в Ново село. На следващия ден извършителят бе заловен от началника на полицейския участък на съседното село Балван старши инспектор Петър Петров и от кмета на Ново село Христо Христов.

Жертвата е 62-годишната Роуз Р., която се заселила в китното селце преди около 8 години. Жената живеела сама, но от дни съседите не били я виждали. Пощенската служителка в селото първа се усъмнила, че се е случило нещо лошо с чужденката, която от два дни не вдигала телефона си, и алармирала кмета. Управникът на Ново село известил полицейския инспектор и двамата отишли в дома на британката. Там заварили непознат мъж, който обикалял из имота с кални ботуши и копаел изкоп в двора. Като видял двамата мъже, той побягнал в неизвестна посока. Стопанката пък била открита мъртва в плевнята.

Кметът и полицаят незабавно подали сигнал в Областната дирекция на МВР във Велико Търново за случая. След това предприели обход на селото с цивилен автомобил, като предположили, че убиецът е все още в населеното място. Малко след това спипали беглеца да се укрива в дома на самотно живеещ старец в покрайнините на Ново село, задържали го и когато пристигнали криминалистите от Велико Търново, им го предали.

При разпитите убиецът е направил пълни самопризнания. Причина за трагедията е любовна история.

При огледа се оказало, че младият мъж убил чужденката с лопата, след което се приготвил да зарови трупа.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар