Убийство на хомосексуалист предизвика многохилядни протести в Испания (снимки и видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Протестиращи излязоха по улиците на най-големите градове на Испания тази вечер, изразявайки гнева си от смъртта на 24-годишен мъж, за когото се подозира, че е бил убит по хомофобски причини, предаде Ройтерс.

Снимка: AP/БТА

Демонстранти изпълниха централен площад в Мадрид, а по главна улица в Барселона премина протестно шествие. Участниците в акциите носеха плакати и развяваха знамена с цветовете на дъгата.

Снимка: AP/БТА

24-годишният санитар е бил пребит близо до нощен клуб в ранните часове на съботния ден в град Ла Коруня, Северна Испания, от няколко нападатели. Един от тях е крещял обиди, които обикновено се използват срещу хомосексуалисти, съобщи местна телевизия. Нападнатият мъж по-късно е починал в болница.

Полицията разследва случая и дали атаката е била мотивирана от хомофобия, увери представител на местните власти.

Снимка: AP/БТА

По данни на министерството на вътрешните работи през 2019 г. в Испания са регистрирани 278 престъпления, свързани със сексуална ориентация или полова идентичност. Това е било повишение с 8,6 процента спрямо предходната година. Според орани на ЕС само малка част от престъпленията от омраза се съобщават на полицията.

Снимка: AP/БТА

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар