Увеличават охраната по границата ни с Турция и Гърция

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Между първо и второ четене на бюджетната актуализация депутати от парламентарната комисия по отбраната ще внесат предложение за отпускане на допълнителни средства за охрана на границата с Турция, съобщи БНР.

Представителите на всички парламентарни групи в комисията се ангажираха партиите им да излязат с общо становище за нуждата на министерството на отбраната да бъдат отпуснати необходимите пари.

По-рано днес служебният министър Георги Панайотов обяви, че между 400 и 700 военни ще се включат в охраната на границите ни с Турция и с Гърция предвид очакваната бежанска вълна от Афганистан. Той уточни, че основно военнослужещите ще бъдат от двете сухопътни бригади и от Съвместното командване на силите за специални операции. Задачата на военните ще бъде да охраняват границите и да се противопоставят на нелегално проникване на мигранти на българска територия. Те ще подпомагат дейността на жандармерията и гранична полиция, включително за изграждане на заградни съоръжения, за медицинска евакуация, за наблюдение на границата и на морските пространства, ако се наложи, каза още Панайотов.

Служебният премиер Стефан Янев пък ще бъде изслушан утре по въпроса в пленарната зала на Народното събрание.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар