Уволниха шефката на РИОСВ-Бургас заради скандала с „Каваците“ – Зелен свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Уволниха шефката на РИОСВ-Бургас заради скандала с

„Да запазим „Корал“

Директорът на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова е уволнена. Това съобщи на пресконференция служебният министър на околната среда и водите Асен Личев.„На 9 април, в края на мандата си, министър Димитров подписва заповед, с която отменя императивната забрана за строителство на къмпингите „Веселие“ и „Смокиня“. На практика въвежда изключения. Днес отмених заповедта като нищожна и уволних лицето Детелина Иванова като негодно. Тя е отменила забраната за всякакво строителство на защитените дюни в местността „Каваците“, допълни той.


„Заварих 11 директори на РИОСВ, Национални паркове и Басейнови дирекции, за чиято длъжност не е проведен конкурс. Още не съм ги сменил. Уважавам професионализма, ако се докажат – да останат да работят, ако не – уволнявам ги веднага“, заяви министър Личев.

Министърът съобщи още, че се обособяват три нови защитени зони по Черноморието. Възстановява се и Националният съвет по биологично разнообразие.

Според Личев Националният план за управление на отпадъците ще спомогне за това да се избегнат санкции от Европейския съюз.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар