Удари под кръста в битката за ООН? Бокова показва твърд характер

България, ООН, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ирина БоковаИрина Бокова отхвърли обвиненията в корупция в ЮНЕСКО – агенцията на ООН, в чието ръководство тя беше в последните седем години. Бокова определи тези твърдения като атака, насочена срещу кандидатурата ѝ за генерален секретар на ООН.

Според AFP Бокова е един от най-силните кандидати и може да стане първата жена, която да ръководи Организацията на обединените нации след 1 януари, 2017 година, когато Бан ки-Мун ще се оттегли.

Обвиняват я обаче, че е назначила недостатъчно квалифициран човек за ръководител на бразилския офис на ЮНЕСКО, за да си осигури подкрепата на страната за кандидатурата ѝ за ООН.

„Отхвърлям тези доклади, които не бих нарекла обективни. Те са манипулативни и неверни. Не ме е страх да кажа – те са напълно изфабрикувани“, каза тя.

Бокова обясни, че по време на мандата ѝ е имало 42 проверки за конфликт на интереси в ЮНЕСКО, довели до 17 уволнения.

„Предполагам, че има голям интерес към мен и другите кандидати. Може би някой не е щастлив. Аз не мога да удовлетворя всички и това е нормално в един демократичен свят… но това, което не ми допада са тези атаки… Аз просто не смятам, че това е достойно“, казва още тя.

източник: tribunabg.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар