Кирил Петков лъжа

Удари тъпомера! Според Петков България получава азерски газ, но… по незавършен газопровод

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кирил Петков изгря на пиар банер, който се разпространява в социалните мрежи. На него е написано, че България вече получава в пълен обем азерски газ, предава Tribune. Истината е, че газовата връзка с Гърция не е завършена напълно, липсва акт 16 и неоходимите тестове.

Газовата връзка, която Петков днес „инспектира“, за да се скрие от въпросите на депутатите всъщност ще заработи чак през септември-октомври месец тази година. Това са думи на изпълнителният директор на съвместното дружество ICGB Теодора Георгиева.

Kъм ĸpaя нa мeceц юни пpoeĸтът e зaвъpшeн нa 98%. Линeйнaтa чacт e изпълнeнa изцялo, вcичĸи тpъби ca зaвapeни, пoлoжeни, зapити и xидpoтecтвaни. Уcпeшнoтo пpиĸлючвaнe нa xидpaвличнитe изпитaния гapaнтиpa, чe cъopъжeниeтo oтгoвapя нa вcичĸи cтaндapти зa бpaншa и e ĸaчecтвeнo изгpaдeнo, пocoчи Teoдopa Гeopгиeвa.

Това показва единствено, че Петков и компания разпространяват фалшиви новини в социалните мрежи. Дори премиерът в оставка днес не каза, че по тръбите тече газ, който да се ползва, но това не пречи на пиарите му да пълнят социалните мрежи с подобни банери.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар