Удължават карантината в квартал „Изток” в Кюстендил – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мерките срещу коронавируса в Кюстендил са добри и дават резултат. Но трябва да се прилагат още известно време, за да бъде напълно овладяно огнището в града. Около това мнение се обединиха от кризисния щаб и решиха да удължат карантината в кв. “Изток” с още 7 дни. Това повиши внезапно напрежението в квартала и хората излязоха на спонтанен протест.

Седмицата допълнителна карантина изкара жителите на квартал “Изток” на бунт. Походът на недоволните обаче спря преди контролния пункт, след намесата на силите на реда.

От Кризисния щаб дойде извинение към жителите на квартала и обещания за всякакво съдействие.

“Голямо извинение към жителите на квартала, тъй като знам, че то създава неудобства. Всяко ограничаване води до доста хуманитарни, икономически и всякакви затруднения. Там, където има чисто финансови проблеми – връщане на кредити, някакви взаимоотношения с банки, също ще получат съдействие”, обясни доц.д-р Ангел Кунчев.

“Удължаваме с една седмица до 8 юли временно ограничението, което беше досега в кв. “Изток””, заяви Виктор Янев, началник на Кризисния щаб.

Четирите нови случая от последното денонощие в Кюстендил са извън квартал “Изток”, което според Щаба изглежда притеснително, защото е знак, че заразата навлиза от затворения квартал към вътрешността на града. В болницата в Кюстендил са настанени 13 души с COVID-19. Градът засега е далеч от пълната карантина.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар