УЖАСНА ТРАГЕДИЯ: 46 човека, сред тях 17 деца, изгоряха като факли в рейс на АМ „Струма”, дотук водят кражбите от магистралите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ужасна трагедия! Най-малко 46 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска регистрация се запали на безобразно направената от ГЕРБ автомагистрала „Струма“. Кошмарът станал край Боснек към 2 ч. в нощта срещу вторник. Седем души са ранени. Откарани са в „Пирогов“.

По информация на Нова телевизия жертвите са граждани на Северна Македония, които се връщали от екскурзия в Истанбул. Българският премиер Стефан Янев е уведомил колегата си от западната ни съседка Зоран Заев. Той говори и в ефира на Нова и информира, че сред жертвите има и 17 деца – 12 непълнолетни и 5 малолетни.

„Разследват се причините за инцидента. Не знаем дали всички пътници са наши граждани, но така подозираме, тъй като автобусът е с македонска регистрация”, каза още Заев.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че движението по аутобана в участъка от пътен възел „Даскалово“ до пътен възел „Долна Диканя“ е ограничено в двете посоки. Обходният маршрут е: пътен възел „Долна Диканя “ – път III-627 – Радомир, и път I-6 до пътен възел „Даскалов“.

Ето това е панделката на грабежа от магистралите, който години наред хунтата ГЕРБ провеждаше под формата на компрометирани обществени поръчки – смъртта на 46 човека.

„Трябва да има оставки в АПИ. къде са контролните органи? Този шофьор спал ли е, ял ли е, имало ли е кой да го провери. Беше ясно, че ще се случи такъв инцидент.

Реклама

Не може вечно да обвиняваме шофьорите. Този участък е в безобразно състояние – мантинели, маркировка, знаци“, каза в сутрешния блок на БНТ експертът Диана Русинова от Института за пътна безопасност.

Тя посочи, че на мястото на катастрофата, където загинаха 45 македонски граждани има нерегламентиран вход и изход от кариера и оттам излизат камиони.

„Имам съмнение, че сцеплението на асфалта не е каквото трябва. На мантинелата има 2 болта, не 4. Очевидно се е пестило“, каза Русинова.

„Има много дефицити по българските пътища. Миналата година имаше друг инцидент там. Пътят към Гърция е една от 1500-те черни точки в България. Ние ги съобщаваме и нищо не се случва“, допълни колегата й Емил Марков.

„Като шофьор не мога да се ориентирам къде съм при дъжд или мъгла в този участък. Все едно се намираш в пустиня“, каза още Русинова. Марков посочи, че за последните години по пътищата у нас са загинали 1200 чужди граждани.

„Днес е на „Струма“, утре ще е на „Тракия“, вдругиден – на „Хемус“. Управлението на пътната безопасност очевидно не работи.

На Северната тангента в София стават по 3 катастрофи всеки ден. За три месеца не се намери една институция да реши този проблем“, допълни Дияна Русинова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар