Ужасът в Кабул: Четирима българи очакват евакуация – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерството на външните работи поддържа непрекъсната връзка с останалите в Кабул български граждани, работещи за международни организации, и е в контакт с чуждестранните ни партньори и съюзници в търсене на възможности за извеждането им от Афганистан, съобщиха от МВнР.

Евакуацията на сънародниците ни остава задача от първа необходимост. Към момента МВнР разполага с информация за четирима български граждани, които очакват да бъдат евакуирани от Афганистан. Пети български гражданин, работещ за ООН, ще бъде евакуиран чрез възможностите на световната организация в близките часове.

През последните 24 часа с помощта на международен евакуационен полет един български гражданин напусна Афганистан, вече се намира на сигурно и безопасно място и не е потърсил допълнително консулско съдействие.

Към момента за последните дни Афганистан са успели да напуснат общо 13 български граждани, с които МВнР поддържаше връзка и оказа съдействие

Припомняме, че на 10 март 2018 г. временно бе преустановено прякото дипломатическо присъствие на България в Афганистан поради нанесени сериозни материални щети на сградата на българското посолство в Кабул при мащабния терористичен акт на 31 май 2017 г.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар