Ужасяваща история! Дядото на 7-годишната Кристин разказа как я е намерил

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Починалата след изнасилване и жесток побой ненавършилата 7 години Кристин от сливенското село Сотиря е ходила на детска градина до към края на май, пише блиц.

Тогава родителите й я отписали защото решили сами да я подготвят за първия клас, разказа директорката на ДГ „Перуника“ Юрка Делчева, цитирана от в. Монитор. Градината е под ключ заради летния отпуск на служителите.

„В потрес съм, всички сме шокирани, не можем да повярваме че нещо подобно е могло са се случи в селото ни. Момиченцето беше толкова лъчезарно, винаги усмихнато. Вярно, не беше от някакво богато семейство, но родителите й правеха всичко възможно, за да не е по-различно облечена от останалите деца. Не мога да проумея какво е искал тоя изверг от едно хлапенце…“, през сълзи сподели педагожката.

„Потъналото в кръв и цялото посинено тяло на малката Крис е било намерено от дядо й, който със съседка на семейството тръгнал да я дири първо по улиците, а в последствие и по деретата, след като малката не се отзовала на призивите му да дойде за обяд“, разказа кметът на Сотиря Димчо Георгиев.

На зловещата гледка се натъкнали към 14,00 часа в четвъртък. Тялото било под един от мостовете над дере в селото. Дрешката и била разкъсана на парцали, по цялото тяло имало следи от свирепи удари. Жертвата била изпратена с линейка до ЦСМП – Сливен,а от там прехвърлена в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, но въпреки усилията на лекарите след час починало.

Целият полицейски състав, жандармерия, гранични полицаи, планински спасители и служители на държавното горско стопанство са били веднага включени в издирването на заподозрения в извършеното брутално убийство Мартин Трифонов, съобщи главния секретар на МВР Ивайло Иванов, който лично пое ръководството на акцията. Заподозреният е с асоциално поведение, има множество регистрации за кражби, м.г. е изтърпял присъда за блудствени действия. „Претърсва се огромен периметър, включително и с полицейски кучета, теренът е тежък, но няма да спрем докато не го локализираме и задържим“, настоя главен комисар Иванов.

Според него Мартин не е бил подготвен за дълъг преход, нямал е в себе си пари и храна и това стеснявало периметъра на територията, в която се укрива. „Това момче го познават всички в селото макар да не е местен, живее при родителите си във вилната зона, но честичко идва тук, влизал е в пререкания с младежите от селото. Миналата година дори стана герой на телевизионно предаване след като беше нахапан от кучета“, разказа лаконично кметът Димчо Георгиев.

По думите му родителите на малкото момиченце нямали постоянна месторабата, хващали се да препечелят някой и друг лев в дърводобива, откликвали на покани от местни жители да им помагат, били много трудолюбиви. В разследването са включени и специалисти от Института по психология – МВР за изготвяне на профил на заподозрения. Полицията работи и с други лица от криминалния контингент с цел да бъде изчистена тяхната съпричастност към тежкото престъпление.

Според жители на Сотиря обявеният за издирване Мартин си харесал Криси докато тя си купувала сладолед от магазина на центъра на селото в четвъртък, по това време младежът пиел бира на близкото барче. Никой от хората там не обърнал внимание, че пришълецът от вилната зона изоставил бутилката с пиво и тръгнал подир хлапето.

„Издирваният е осъждан за блудство, изтърпял е наказание в затвора, но не мога да кажа дали това е станало миналата или по-миналата година. Безработен е, няма данни да е зависим от наркотици, асоциална личност е, но може да носи отговорност за постъпките си“, уточни говорителят на сливенската окръжна прокуратура Ваня Белева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар