Ужасяваща статистика от НОИ: Над 112000 пенсионери са починали само през изминалата 2020 година!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Журналистът и бивш парламентарист Димитър Байрактаров хвърли бомба в публичното пространство, като представи данни от Националния осигурителен институт, според които през изминалата година в България са починали 112341 пенсионери.

 

Такава цифра е непозната на статистиката досега и навежда на мисълта, че нещо (или всичко) в здравната ни система куца сериозно. Било ли е обърнато достатъчно внимание на хората с други заболявания, освен COVID-19 и разполагали ли са със средства, за да закупят лекарствата си, ще оставим на вас да прецените.

Ето какво пише Димитър Байрактаров в личната си Фейсбук страница:

*Публикуваме без редакторска намеса

„Спомняте ли си онзи, който ни заплаши с думите „очаквам яко да се мре“? През 2020 година, наистина е имало „яко мрене“! На… пенсионери! Както ви бях обещал, че ще ви държа в течение на разследването, което все още не е завършило, но в аванс ще ви споделя, че данните, които са събрани са повече от скандални! Представям на вашето внимание отговор на НОИ за броя на починалите пенсионери по месеци през 2020 г. Искам да им благодаря за коректния и точен отговор. През следващите седмици ще чувате ежедневно едни нафукани патриотари да ви разказват как били вдигнали пенсиите на 300 лева! Разпечатйте и им покажете този официален документ! Никога в историята на България не са умирали 112341 пенсионери за една година! Никога! Вероятно повечето от тях не са имали шанс да достигнат до болница, нито средства да си закупят лекарства! За да разберете, че нашите майки, бащи, баби и дядовци пенсионери са измирали яко ще ви кажа, че общия брой на всички починали в България през 2019 година е 108 083 души или 4258 души по-малко от починалите само пенсионери през 2020 година! Очаквайте скоро, публикуването на скандалната истина за информацията, която никога не е била обявявана публично!“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар