Ужасяващо! Медицинска сестра опита да убие 5 бебета

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Медицинска сестра в Германия е арестувана по подозрение в отравяне на пет преждевременно родени бебета с морфин, съобщи полицията, цитирана от АФП. Бебетата са останали по чудо живи.

Жената е задържана в сряда, след като разследващи са открили спринцовка с мляко и следи от морфин в шкафчето й в университетската болница в Улм, Южна Германия.

Бебетата, които са били на възраст между един ден и пет седмици и са били в едно и също отделение, внезапно са развили дихателни проблеми “почти по едно и също време” в ранните часове на 20 декември 2019 г., обясни шефът на полицията в града Бернхард Вебер. Той поясни на пресконференция, че само своевременната намеса на медицинския персонал е помогнала за спасяването на живота на бебетата.

Лекарите не очакват бебетата да получат трайни увреждания. Все пак пеленачетата остават под наблюдение.

От прокуратурата обявиха, че на младата медицинска сестра ще бъдат повдигнати пет обвинения в опит за убийство и нанасяне на телеснa повредa. Тя категорично отрича да е наранила бебетата.

Първоначално в болницата са подозирали, че бебетата са хванали инфекция, но впоследствие е изключено след тест на урината. Тестът е показал следи от морфин, въпреки че на две от бебетата не е било предписвано обезболяващото.

След проведено вътрешно разследване, болницата уведомила полицията на 17 януари. Проверява се психологическото състояние на медицинската сестра.

Инцидентът връща спомените за Нилс Хьогел, медицински брат, който беше осъден миналата година на доживотен затвор за убийството на 85 пациенти със смъртоносна инжекция между 2000 г. и 2005 г.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар