Ужас! Войната по пътищата изби цяло село за пет месеца – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Войната по пътищата от началото на годината изтреби на практика почти цяло българско село. За няма и 6 месеца са отчетени 2517 тежки пътни катастрофи, а загиналите са 247 души, като 4 от тях са невинни деца. Пострадалите в пътни инциденти за този кратък период пък са 3114 души. 

Това показват данните на МВР, оповестени от шефа на “Пътна полиция” комисар Бойко Рановски на редовното заседание на Комисията по проблемите на пътната безопасност, предаде бТВ.

Най-уязвимите участници в пътното движение остават възрастните хора над 64 години, които са общо 24% от всички загинали на пътя.

Според направения анализ причините за катастрофите продължават да са шофирането с висока скорост, неправомерни маневри, отнемане на предимство, навлизане в лентата за насрещното движение, шофирането след употреба на алкохол и наркотични вещества.

От 21 януари тази година до 4 юни са отнети регистрационните табели и е прекратена регистрацията на 2846 моторни превозни средства, каза още Рановски.

Заместник-министърът на МВР Красимир Ципов, който председателства комисията, коментира, че усилията трябва да се насочат основно към превенцията за намаляване жертвите на пътя.

В училищните програми трябва да се включат и часове по пътна безопасност, настояват от МВР. Тази позиция беше подкрепена и от другите участници в комисията.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар