Ужас! 800 000 лева са изтекли от държавното дружество “Напоителни системи” към правилни фирми на Герб

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
800 000 лева са изтекли от държавното дружество “Напоителни системи” за правни услуги, реклама в медии и други незаконни плащания, обявиха от прокуратурата.
Сключен е и договор за реклама с абсолютно непозната медия, наречена “Бизнес справочник Струма” в Благоевград, се казва в обвинителния акт.
Той е на стойност 48 000 лева, без да е проведена процедура по Закона за обществените поръчки”, посочват от прокуратурата. За счетоводни услуги дръжванто дружество е дало 16 800 лева, въпреки че е има на щат 8 счетоводители и финансисти. За услуги в областта на човешките ресурси са платени 19 500 лева.
Досъдебното производство е образувано от специализираното звено “Антикорупция” и е срещу ръководни длъжностни лица от “Напоителни системи”.
Конкретно сигналът до държавното обвинение е подаден от изпълнителния директор на “Напоителни системи” Галина Панайотова, а то е оценило данните като достатъчни за започване на разследване.
Разследването не е само за плащанията за юридически услуги, а и за други договори за общо 55 330 лева, от чието изпълнение, според прокуратурата, не е имало реален резултат.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар