Уикилийкс: Германия дои €30 млрд. месечно от Източна Европа, докато те си мислят, че им дава

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Германия е превърнала Източна Европа в своя дойна крава, става ясно от изтекъл доклад на ЦРУ, появил се в сайта “Уикилийкс”.

Германия подмами Източна Европа с обещания за еврофондове, и тези страни “клъвнаха”.
Но не се усетиха, че по други канали ще си платят много повече, констатират шпионите на Вашингтон.

Германия е изкупила основни индустрии, банки и е взела ключови концесии. Тя осигурява дори електро и водо снабдяването на големи Източно-европейски градове – услуга, от която те реално нямат нужда.

Германски компании държат контролните пакети в повечето търговски вериги, стигащи до крайния потребител. И през този канал налагат германски стоки – направо с немски етикет, или просто преопаковани в съответната страна.

От всичко това, нетната печалба на немците само от Източна Европа е около 30 милиарда евро всеки месец. В замяна – през ЕС им дават максимум 2-3 милиарда, и то с огромна бюрокрация, чиято цел е в крайна сметка каквото може дори от тази инвестиция, да се спести.

Много е интересно да се види разликата. Докато тези 30 милиарда евро се плащат от самите народи, то парите обратно – до 3 милиарда, се получават от елитите им. Т.е. Германия де факто подкупва местните правителства чрез еврофондовете, а после прибира в пъти повече от народите.

Ако не беше тази политика, сега Източна Европа щеше да е 2-3 пъти по-богата. Германският ЕС сваля жизнения стандарт на Източна Европа, а не го качва, категорични са анализаторите от Ленгли.
източник: https://www.tickle-news.com/2019/03/30_31.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар