Украинският външен министър с нагъл ултиматум към България: Чакам оръжие докрая на деня!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Остър коментар в парламента направи украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба на въпрос има ли ясен отговор от българското правителство за отпускането на военна помощ за Украйна.

Пред журналисти Кулеба заяви, че не е получил ясен отговори и знае, че правителството изпитва много трудно по тази тема, предава „ПИК“.

„Не може винаги да се стои по средата. Трябва да се вземе решение и да се избере. Призовавам България да вземе страната на истината“, отсече украинският външен министър по адрес на правителството и увъртането за военната помощ.

По думите му не е вярно, че ако предоставим военна помощ на Украйна, на практика ще се включим във войната. Според Кулеба всеки ден, в който не се предоставя военна помощта за страната му е ден на убийства и удължаване на военните действия.

Външният министър попита и как може да твърдим, че и двата народа са ни братски. „Как може да сте братя с убийци“, попита той.

Кулеба негодува и от предложението да предоставим само военна помощ за защита. „Искате да умрем защитени“, възмути се той.

На финала външният министър на Украйна заяви, че очаква до края на деня ясен отговор от правителството на Кирил Петков дали страната му ще получи военна помощ.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар