Украински бежанци готови да учат български, бизнесът предлага квартира и транспорт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Какво се случи до този час?

Над две трети от украинските бежанци, които са заявили готовност да започнат работа у нас, искат да учат български език. Работодатели предлагат квартира и транспорт до работното място. Какво още разказа за Podcast новините Полина Маринова от Агенцията по заетостта, ще чуете след малко. Вътрешният министър Бойко Рашков разпореди проверка на отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР-София заради видео, разпространено в медиите, на бит турски шофьор. С проверката се заема Главна дирекция „Национална полиция“. За изясняване на обективната истина, са предприети действия за среща с пострадалия водач, съобщиха от вътрешното министерство.


Има признаци, че Русия може би е на път напълно да превземе Мариупол – обсаденият южен пристанищен град, подложен на опустошително, шестседмично нападение, съобщава BBC. Въоръжените сили на Украйна твърдят, че поддържат отбраната и са в „непрекъснат контакт“ със своите войски на място, но признават, че Москва ще се опита да поеме пълен контрол над града. Според някои съдбата на Мариупол ще е критична за следващата фаза на войната. Ако бъде превзет от руснаците, Москва ще си осигури контрол върху територия, свързваща двата фронта на юг и изток.

„Дори да има връщане към нормалното, няма да има нормални цени. Горивата ще продължат с плавен ход нагоре известно време и след военната операция на Русия, докато търпимостта на европейските граждани прелее“ – това е само един от знаковите коментари по днешния ни въпрос: „Очаквате ли връщане към нормалното, когато войната в Украйна приключи?“ 

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic 

А какво ще кажете за това?

„Очаквате ли връщане към нормалното, когато войната в Украйна приключи?“ ви питаме днес. До този момент превес имат отговорите „Не“.

Повдигаме въпроса след като при посещение във Варшава германският президент Франк Валтер Щайнмайер заяви, че не си представя „връщане към нормалното“ с една Русия, управлявана от Владимир Путин и че е необходимо да се приеме цената, която ще трябва да платят демократичните страни. „Тази война изисква нашата подкрепа, способност да се защитаваме и готовност да понасяме тежестта още дълго време“, смята той.

Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail [email protected], като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар