Война

Украински генерал с взривяваща прогноза

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въоръжените сили на страната страдат от сериозен недостиг на оръжие

Украински генерал направи взривяваща прогноза.

Командващият отбраната на Николаев генерал-майор от въоръжените сили на Украйна Дмитрий Марченко заяви в интервю за РБК-Украйна, че ако страната получи навреме всички обещани оръжия, победата във войната срещу Русия може да се случи още следващата година.

 

Той обаче побърза да подчертае, че тази прогноза е предпазлива, тъй като към момента въоръжените сили на Украйна изпитват сериозен недостиг на оръжие.

На въпрос колко дълго би могла да продължи войната, той посочва, че не би искал да се наема с такива прогнози. Подчерта обаче, че ако наистина им бъде предоставено оръжието, което им е обещано и от което се нуждаят, то тогава следващата пролет евентуално биха могли да празнуват победата.

Той обаче изрази съжаление за това, че обемът на военната помощ, която западните им партньори са им обещали се доставя на малки партиди и това затруднява много сериозно извършването на настъпателни действия.

Марченко обаче е категоричен, че ако украинците получат пълния пакет от обещаната помощ от оръжия, контранастъпленията ще са повече от бързи.
Както „Обозревател“ съобщи по-рано, Марченко е категоричен, че украинското общество отдавна е преминало точката, от която няма връщане в тази война, след руските престъпления в Ирпин и Буча.

В заключение изрази увереност, че силите на Украйна ще успеят да освободят Херсон до края на тази година, за да се сложи край на активната фаза на войната.
Източник: standartnews.com

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Украински генерал с взривяваща прогноза

  • Бля,бля,а бе кой вярва на такива абсурди?СВО свършва сега, в края на този месец или начлото на другия.Други въпроси?

Вашият коментар