Украински диверсанти са опитали да нахлуят в Русия с БМП

Украински диверсанти са опитали да нахлуят в Русия с БМП

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Украински диверсанти на бойни машини на пехотата (БМП) са се опитали да проникнат на руска територия край Брянска област. Това съобщи телевизионният канал Telegram Shot, позовавайки се на свой източник, пише Известия.

Граничарите са открили диверсионно-разузнавателна група (ДРГ) в района на река Снов край село Луговой, Климовски район. Според източника диверсантите са били около 10 души, въоръжени с автомати „Калашников“.Освен това преди опита за пробив е имало артилерийски обстрел. Диверсантите са били принудени да се върнат обратно, след обстрел от граничната защита. Сред тях има и ранени. До пробив на границата не се е стигнало.


В началото на септември губернаторът на Брянска област Александър Богомаз съобщи, че служители на Граничното управление на Федералната служба за сигурност на Русия съвместно с подразделения на руското Министерство на отбраната са осуетили опит за проникване на украинска диверсионно-разузнавателна група в Севски район.

На 24 февруари 2022 г. руският президент Владимир Путин обяви началото на специална операция в Донбас. По този начин, по думите му, Москва отговаря на молбите за военна помощ от страна на ръководителите на Донецката и Луганската народна република.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар