Зеленски

Украински терористи срещу журналисти. Стрелба с гранатомет в Приднестровието (ВИДЕА)

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Терористи под диктовката на СБУ планират убийство на журналист, в Приднестровието стрелят с гранатомет. Украйна и кукловодите им преминават към тероризъм и настойчиви опити за разширяване на географията на въоръжения конфликт.

В понеделник руският президент Владимир Путин съобщи, че ФСБ е пресякла дейността на терористична група, която е планирала убийството на известен руски журналист. Той посочи още, че фактите и доказателствата за това са неопровержими.

 

 

По-късно стана ясно, че ФСБ е задържала забранена в РФ неонацистка терористична група, която е планирала по заповед на СБУ убийството на руски журналист Владимир Соловьов.

Преминаха към терор. В подготовка за убийства на наши журналисти. В тази връзка следва да отбележа, че тук по фамилии са известни кураторите от западните служби, преди всичко, разбира се, ЦРУ, САЩ, които работят с органите за сигурност на Украйна. Видимо са дали такива съвети. Ето ви и отношението към правата на журналистите, това е отношението към разпространението на информация, това е отношението към правата на човека като цяло.“ – заяви руският президент Владимир Путин.

Разпространиха кадри от задържането на групата и обиските.

Оперативно видео на ФСБ. Кадри на задържане на членовете на терористичната организация «National Socialism/White Power», готвеща покушение срещу Соловьов.

 

 

По време на обиските по време на операцията са иззети самоделни взривни устройства, 8 самоделни „коктейла Молотов“, 6 пистолета ПМ, част от ловно оръжие, граната РГД-5, повече от 1000 патрона, наркотични вещества, фалшиви украински паспорти, нацистка литература и принадлежности.

Съобщава се, че членове на престъпната група дават самопризнания за подготовката на убийството на Соловьов, след което са планирали да се укрият в чужбина.

Украинската страна не се ограничава с провокации и диверсии.

Киев използва цял арсенал терористични действия, включително „персонални поръчки“. В Херсон националните батальони убиха проруски настроения брогър Кулешов и политическия активист

Слободчиков. Украинският нацистки режим премина към тактика на пряк тероризъм, коментират в един от руските Телеграм-канали.

Украйна и техните кукловоди явно много искат да се открие нов фронт, други държави и региони да бъдат въвлечени във въоръжен конфликт. Провокациите извън Украйна зачестяват.

В понеделник имаше нападение в Тираспол, Приднестровска Молдовска Република. Обстреряна е сградата на Министерството на държававната сигурност на ПМР, имало е няколко взрива.

 

Избити са стъклата на горните етажи, има почупени стъкла и по съседните жилищни сгради. Нападението е направено с РПГ.

 

Докато терористи подготвят убийство на руски журналисти, палят се нефтени бази в руския Брянск, в друга европейска държава се обстрелват сгради с гранатомет, в Киев в неделя бяха на посещение Държавният секретар на САЩ и американският военен министър.

 

Блинкен и Остин посетиха Киев за пръв път от началото на войната и обещаха още военна помощ за Украйна . САЩ ще предоставят над 700 млн. долара допълнителна пряка и непряка военна помощ за Украйна, съобщиха американците. Освен това Вашингтон ще продаде амуниции на стойност 165 млн. долара на Киев.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар