Украинците в Слънчака отказват да работят, искат си безплатната нощувка и храна. Готвят протести…

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Украинците, които пристигнаха в Слънчев Бряг преди три месеца и трябва да напуснат хотелите на 31.05 масово отказват да работят, за да си плащат храната поне.

Според тях България и ЕС трябвало да им плащат, нощувките и храната, защото в тяхната страна се водела война. Не могат да ни изгонят от хотелите, пишат в социалните мрежи украинци и добавят, че ако се организират масово и започнат да протестират българските власти ще се съобразят с тях. При нас се води война, къде да отидем пиша украинка с името Надя в социалната мрежа Фейсбук и допълва:

„Явно е че българите масово не ни искат вече в България, не знам на какво се дължи това. Постоянно ни гледат с враждебност дори в Слънчев Бряг вече не крият, че искат да се махаме, защото не сме били като другите туристи, а и държавата вече нямало да плаща за нашите нощувки и храна.
Ние не сме добитък да ни разнасят с влакове из цяла България, да ни настаняват в някакви занамерени и забравени дори от местните общижития и бази на държавата, защото нямало как да останем в хотелите по морето. Предлагат ни да работим, но за какво, да си кажем истината искат ни за роби, кой е луд да работи по 12 часа на ден за някакви си мижави 800 евро и то тежък физически труд? България може и да е в ЕС, но явно много имат още да мислят за заплатите си, преди да ни предлагат да работим тук….“

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар