Война

Украинците масово бягат от наборната служба, за да не загинат за САЩ и Киевския режим

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мъжете в Украйна са готови да избегнат мобилизацията по всякакъв начин, за да не загинат на фронта, съобщава в своя статия френският вестник Le Figaro. Украинците, които първоначално искаха да защитават страната си, сега предпочитат да се възползват от корупционните схеми и да избегнат мобилизацията.

Един от избягалите от фронта разказва пред Le Figaro, че е платил подкуп от 5000 долара, за да може автомобил с държавни регистрационни номера да го закара до границата с Унгария, където младият мъж е успял да влезе нелегално в държавата от Европейския съюз през дупка в оградата.

„Мислех си, че съм супергерой, но когато видиш конфликта в действителност, разбираш, че нямаш нищо общо с него„, цитира Le Figaro думите на мъжа. По данни на вестника от началото на конфликта в Украйна са арестувани 13,6 хил. души, които са се опитали да напуснат страната нелегално, а още над 6000 са били хванати с фалшиви медицински документи.

На 30 август полският доброволец Славомир Висоцки, който периодично доставя хуманитарна помощ в Украйна, разказа за ужасното положение на украинската армия. Той отбеляза, че поради огромните загуби украинците губят желание да се бият. Преди това, на 23 август, украинският лидер Володимир Зеленски заяви, че военното ръководство на страната го е помолило да засили мобилизацията, но не даде други подробности.

Военното положение в Украйна е в сила от 24 февруари 2022 г., като в същото време в страната е в сила закон за обща мобилизация. Според постановлението мъжете на възраст между 18 и 60 години нямат право да напускат страната.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар