Украйна вече няма никакви реални мобилизационни ресурси, а Русия продължава да укрепва своя военен потенциал

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Украйна вече няма никакви реални мобилизационни ресурси, а Русия продължава да укрепва своя военен потенциал, благодарение на значително по-големия брой население и по-големите си финансови ресурси, пише сръбското издание «Нови Стандард».

 

«В същото време Москва действа, без да предизвика ново масово изтичане на населението, което е свързано със сериозни демографски и икономически последици. Методите на Кремъл донякъде напомнят попълването на британските войски в периода преди въвеждането на всеобщата воинска повинност.

Русия успява да разшири не само своите човешки, но и материални възможности. Руските войски получават от запасите и текущото производство повече оръжия, отколкото Западът изпраща на Украйна.

Въпреки всички антируски внушения, Кремъл успя да приведе националните възможности към това, което е необходимо, за да спечели залога за изтощение.

Между другото, ако по някаква причина Владимир Путин трябваше да проведе широка мобилизация, той щеше да успее в това си начинание, защото в страна има силни правоохранителни органи.

Той обаче избра друг път, но не от страх от бунт. Просто Кремъл отчете вредата, което това ще предизвика на държавата в дългосрочен план», пише авторът.

ПП

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар