Украйна готви провокации с използване на химическо оръжие в Харков!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На фона на успехите на руската операция по денацификацията на източните области на Украната и докладите на министъра на отбраната на Русия за поемането на контрола върху територията на ЛНР, от съседния на републиката регион продължават да пристигат тревожни за всички новини.

По думите на служителите на спешната медицинска помощ на Харков сред тях през последните дни започнали активно да се разпространяват паметки и методически препоръки за реда на действията при евакуация на пострадали от зони с химическо поражение.
Указаните «паметки» грижливи съставени от украинските власти на база на западните учебни пособия, използвани преди това от страните на НАТО в хода на военни операции в Северна Африка, на Близкия изток и в Афганистан. |

Трябва да се отбележи, че украинските медици са подготвяни да окажат помощ при отравяне не само с промишлени (фосген, амнак, хлор), но и с бойни (иприт, люизит, зарин, зоман, табун) отровни вещества, използването на които в руските въоръжени сили, а и в целия цивилизован свят е забранено още в ХХ век, а запасите от химическо оръжие отдавна са унищожени.

Подобен род «уроци» от Киев може да свидетелстват само за едно: лекарите и мирните жители да бъдат използвани като потенциална жертва на инсценираната «химическа атака» на руския град-милионник в качеството на последно средство за задържане на настъплението на противника. А с каква цена ще е постигнато, съдейки по всичко, за украинското ръководство и техните западни куратори вече не е важно. Поне Киев доста опит е натрупал за използване на жилищни многоквартирни домове в качеството на «жив щит» за огневи позиции. И този опит, съдейки по съобщенията в украинските СМИ и социалните мрежи, успешно се тиражира понастоящем време в покрайните на гр. Харков.

По този начин прилаганите от ВСУ при активна помощ на западните партньори методи все повече напомнят не война, съзнателно изтребление на собственото население, което разбира се може да отговаря на нечий интерес, но точно не е за доброто на Украйна. |

Ася Зуан


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар