Война

Украйна на тръни, какво гласи Путин на 15 и 16 ноември

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия трупа ракетни резерви и от любов към “знаковите дати” и може да извърши масирана атака срещу по Украйна по време на срещата на Г-20.

Руските въоръжени сили може да извършат масирана ракетна атака срещу Украйна по време на срещата на Г-20 в Бали. Това съобщи в ефира Юрий Игнат, говорител на командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна.

 

Според него Кремъл обича символичните дати, затова по време на срещата на Г-20 в Бали, която ще се проведе на 15 и 16 ноември, руските въоръжени сили могат да нанесат масиран ракетен удар срещу Украйна.

Юрий Игнат предположи, че в момента Русия може да трупа резерви за нова атака. В този контекст офицерът припомни, че производството на ракетни оръжия отнема “повече от един-два дни”.

“Ракетите, които имаха преди пълномащабното нахлуване, те ги правеха с години. Бяха съхранявани, транспортирани и поставени… Това е много сложен процес на производство на ракета. Не се прави за един или два дни. До към днешна дата те са изстреляли невероятно количество ракети в Украйна и не могат да си позволят да изстрелват същите залпове толкова често, колкото на 10 октомври“, продължи говорителят на командването и предположи, че могат да бъдат нанесени нови ракетни удари по Украйна след попълване на запасите.

Възможно е “свещената дата” за нова атака срещу украински градове да бъде срещата на Г-20 в Бали, на която ще присъстват световни лидери.

„Те обичат да правят някакви провокации в такива дни“, заключи Игнат, предупреждавайки украинците за възможната опасност от руските въоръжени сили.

Няколко дни по-рано Юрий Игнат заяви, че въоръжените сили на РФ ще продължат да извършват въздушен тероризъм през есента и зимата. Руснаците, според говорителя на командването на въоръжените сили на въоръжените сили на Украйна, не могат да успеят на фронтовата линия и ще нанесат нови ракетни удари по гражданска инфраструктура.

Беше съобщено също, че Русия може да извърши същите бомбардировки в Украйна, които успешно практикува по време на войната в Сирия.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар