Украйна ще похарчи 550 млн. долара за дронове през 2023 г. – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Украинската армия ще похарчи близо 550 милиона долара за дронове през 2023 г. и за целта е сключила 16 договора с местни производители. Това съобщи министърът на отбраната Олексий Резников, цитиран от Ройтерс.

“Тази година ще увеличим покупките на безпилотни летателни апарати за въоръжените сили на Украйна”, написа той във Facebook. “За целта възнамеряваме да заделим около 20 милиарда гривни (547,05 милиона долара)”, допълни министърът.От началото на войната и Украйна, и Русия усилено използват широк набор от дронове за разузнавателни и нападателни цели. Киев получи значителни доставки на дронове от партньорите си, като се започне от въоръжените с ракети турски “Байрактар ТБ2” и се стигне до норвежкия разузнавателен дрон “Блек Хорнет”, който тежи по-малко от 33 грама.


Сега Украйна иска да повиши собственото си производство, за да създаде своя “армия от дронове”, както заявиха нейни официални представители. “Независимостта на военната промишленост е един от определящите фактори за отбранителните способности на страната”, написа Резников.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар