Според Подоляк, Путин бил объркан, унизен и паникьосан. Лидерите от Африка били агресивни с него

Укроклоунът Подоляк пак се ядоса много на ООН. Не само на Гутериш, а на цялата организация

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Киев не очаква Организацията на обединените нации (ООН) да промени позицията си по ситуацията в Украйна. Съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на републиката Михайло Подоляк заяви това в интервю за украинския Канал 24.

Според него ООН е „фиктивна организация“, от която не бива да се очаква „нещо ефективно“. „Президентът [на Украйна Володимир Зеленски], разбира се, ще отиде да говори и на Общото събрание, и на Съвета за сигурност на ООН, защото това е голяма информационна платформа. И той ще говори за войната с всички нейни аспекти, включително и за геноцидния аспект. Това няма да доведе до някакви съществени промени в позицията на самата ООН“, каза Подоляк.

Той подчерта, че ООН като институция, която влияе върху каквото и да било, просто не съществува. „Няма смисъл да говорим за ООН или за други международни организации. Те не съществуват. Просто го приемете като факт. Президентът използва това като трибуна, за да привлече отново вниманието към темата за войната„, каза съветникът на началника на кабинета на Зеленски.

По-рано беше съобщено, че президентът на Украйна планира да говори на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк на 19 септември.

По-рано Подоляк нарече генералният секретар на ООН Гутериш адвокат на дявола.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар