УМБАЛ „СОФИЯМЕД“ дава отговор: „Защо се ваксинират известни политици при тях“? – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поради възникнал силен интерес в медиите и интернет пространството, относно ваксинацията на политици в медицински комплекс “Софиямед” и отправени журналистически въпроси, ръководството на лечебното заведениe пояснява следното:

УМБАЛ “Софиямед” е водещо лечебно заведение в България, което е предпочитано от българските граждани, част от които са и политиците. Причината Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и много други водещи политици от различни политически партии да използват здравните услуги на “Софиямед”, е техният личен избор. В медицински комплекс “Софиямед” са се лекували и Собственици и Управители на много други лечебни заведения. За нас е чест, че всички тези български граждани са избрали УМБАЛ “Софиямед”. Това показва, че те имат високо доверие в здравните услуги, които предлага нашата болница, защото в нея работят едни от най-добрите лекари в България от различни специалности.

Медицинската сестра, която е извършила ваксинацията на горепосочените политици е едно и също лице и се казва Магдалена Серафимова. Тя е главна медицинска сестра на университетска болница “Софиямед”, част е от медицинския ваксинационен екип на болницата. Tя е извършила хиляди ваксинации от началото на пандемията на много пациенти. Болницата няма различни стандарти при предлагането на здравната услуга.

УМБАЛ “Софиямед” няма право да предоставя публично информация за пациентите си и тяхното здравословно състояние. Всеки пациент сам взима решение дали да оповести това, че е използвал услугите на лечебното заведение.

Ваксинирането на известни личности в България и обявяването им в медиите и интернет, е с цел даване на личен пример и стимулиране на ваксинацията срещу COVID-19 в България, която е на едно от последните места в Европа по процент на поставени ваксини срещу Ковид.

Всички ваксинации на територията на университетски медицински компекс “Софиямед” се извършват по правилата на добрата медицинска практика и са под стриктен контрол, и е невъзможно да се извършат нереални ваксинации.

Екипите на УМБАЛ “Софиямед” и ваксинационните кабинети в ДКЦ “Софиямед” и ДКЦ “Софиямед”-Люлин призовават всички български граждани да се ваксинират, за да преборим Ковид пандемията в България и по света.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар