Умен октопод отмъсти на досадник, отмъкна му камерата (ВИДЕО) – Любопитно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поредното доказателство, че октоподите не само са сред най-умните твари, но и са обиграни крадци. Октопод успя да запечата удивителни кадри с откраднатата камера на досаден гмуркач, решил да снима под вода, пише в. “Дейли стар”.

Мъжът се гмуркал край бреговете на Ница, Франция, “въоръжен” с подводна камера. Скоро късметът му проработил и той се натъкнал на почти незабележимото създание, сгушено между водорасли и скали.

Октоподът обаче явно не бил в настроение да бъде сниман без позволение. Вместо да отвърне на смутителя на покоя си по обичайния начин – с облак от черно мастило, водният обитател решил, че най-добрият начин да отмъсти на досадника е като го лиши от собственото му “оръжие”.

Изстрелвайки се от прикритието си, октоподът мигновено атакувал натрапника, изтръгнал камерата му с могъщите си пипала и избягал с плячката.


Видеото от възстановената камера показва как главоногото мекотело плува известно време с нея, успявайки да запечата удивителни кадри на подводната обител от “октоподска гледна точка”.

Каченото в интернет видео предизвика различни коментари. Един от потребителите пише: “Кажете на октопода, че не го бива за оператор”.

Друг коментар пък гласи: “Дали на животните им харесва да плуват наоколо и да ги снимат, докато разпускат? Вероятно не”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар