Сорос се изтеглял от Европа? Нищо подобно! Купи водещ полски вестник преди изборите

Унгарският Magyar Nemzet: Сорос изобщо не си тръгва, а идва!

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Няма да напуснем“ – синът на Джордж Сорос заяви, че фондация „Отворено общество“ ще насочи вниманието си към Източна Европа
Унгарският ежедневник Magyar Nemzet съобщава, че фондацията на Джордж Сорос „Отворено общество“ просто ще премести фокуса си към Източна Европа

Въпреки продължаващите съобщения, че милиардерът олигарх Джордж Сорос прекратява дейността на своите фондации „Отворено общество“ в Европа, синът му Алекс Сорос твърди, че тези съобщения не са верни и че вместо това фокусът ще се премести към Източна Европа.Според Алекс Сорос, който трябва да поеме фондацията от баща си, преструктурирането означава промяна на акцента, като се планира да се активизират дейностите в страни като Полша и Унгария. В допълнение към продължаването на редица програми, те ще подкрепят и Централноевропейския университет, който е частично базиран в Будапеща.


Александър Сорос с Джо Байдън

„Новините, че фондациите „Отворено общество“ и Сорос напускат Европа, са подвеждащи. Ние не си тръгваме“, заявява Алекс Сорос в статията си в Politico.

ЕС ще поеме щафетата на финансирането от Отворено общество

Унгарската медия Magyar Nemzet също съобщава, че много от инициативите за финансиране на фондация „Отворено общество“, която се бори да отстрани от власт консерваторите и популистите в Източна и Централна Европа, ще бъдат поети от Европейския съюз. Всъщност много от проектите, финансирани от Фондация „Отворено общество“, дори ще получат увеличение на финансирането си, този път от европейските данъкоплатци.

Вестникът твърди, че в продължение на седмици унгарската лява преса се опитва да прокара тезата, че мрежата на Сорос се закрива в Европа. Медии като Népszava, Klubrádió, Alfahír и др. са писали по въпроса с такива заглавия.

Джордж Сорос със сина си Александър и Нанси Пелоси

Опозиционните вестници писаха за предполагаемото оттегляне на фондация „Отворено общество“ (OSF) и съобщиха за оплаквания на служители от „съкращения“ и „отнемане на ресурси“. Слуховете за пълно оттегляне обаче бяха опровергани от сина на Джордж Сорос – Алекс, в неотдавнашно становище в Politico.

Мрежата на Сорос работи от години за разработване на нови канали за финансиране. По-рано тази година Magyar Nemzet публикува статии, в които се показва как финансирането от ЕС редовно се появява в организациите на Сорос под формата на различни грантове.

Александър Сорос и вицепрезидента на САЩ Камала Харис

През 2017 г. Джордж Сорос лично преговаря с Жан-Клод Юнкер, тогавашния председател на Европейската комисия, а според 444.hu Михаел Рот, бившият държавен секретар по европейските въпроси на германския канцлер Ангела Меркел, е помогнал за изглаждането на отношенията.

Преди години стана ясно, че Сорос е пълнил джоба на бюрокрацията на ЕС. През август 2016 г. порталът за изтичане на информация, наречен DC Leaks, публикува около 2 500 документа от вътрешната база данни на OSF, включително публикация, озаглавена „Надеждни съюзници в Европейския парламент 2014-2019 г.“. Според списъка Джордж Сорос тогава е имал известно влияние върху 226 политици в Европейския парламент, който се състои от 751 евродепутати. С този брой Сорос е разполагал с най-голямата група в органа на ЕС.

В сегашни условия това означава също, че Сорос може да преследва интересите си в Европа без пряко финансиране, тъй като решенията за отпускане на средства от ЕС се вземат от негови доверени съюзници, които щедро разпределят евросредства на неправителствени организации и организации на пресата, които се придържат към либералния дневен ред на Отворено общество.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар