Унгарски вестник прогнозира поражението на Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Унгарският вестник Magyar Nemzet, който популяризира политиката на сегашния премиер Виктор Орбан, обвини Съединените щати в подкрепа на Украйна и също така призова унгарските власти да пренебрегнат член 5 от НАТО, ако има сблъсък между Алианса и Русия.

 

Това съобщава “Европейска истина”.

 

Във вестникарска публикация журналистът Пилхал Тамас нарече референдума в Крим през 2014 г. легитимен, а властите в Киев – „марионетни“. Авторът на статията също така предупреждава, че скоро руската армия ще започне да унищожава територията, която няколко десетилетия се нарича “Украйна”, пише Униан.

„Американците обучиха украинците, въоръжиха ги до зъби, напиха ги с култа към Бандера и след това ги използваха като стръв“, пише Тамас.

Публицистът смята, че само благодарение на САЩ Украйна все още се държи и без решенията на Белия дом би имало „свят с нови граници“.

Освен това журналистът призова да се игнорира член 5 от НАТО, който гласи, че нападение срещу един от членовете на Алианса е нападение срещу всички негови членове (и срещу всеки в частност).

“Ако това прерасне във война между НАТО и Русия, трябва с всички средства да стоим настрана! Каквото и да пише в член 5, не трябва да воюваме с Русия… Защото Русия не ни е враг от десетилетия. Те са повече искрени наши партньори, отколкото някои „съюзници“ в НАТО“, пише Тамас.

По-рано Унгария призова за отмяна на санкциите срещу страната-агресор.

Орбан говори и за войната на Русия срещу Украйна. Той заяви, че “войната е била локална, но Западът се е намесил”. Той прогнозира продължаване на военните действия до 2030 г., в резултат на което Украйна ще „загуби една трета или половината от своите територии“.
По-рано сътрудник на Орбан сравни Украйна с нацистка Германия.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар