Унгарски граничари бавят наши автобуси на границата – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След подадени малко преди полунощ срещу 1 април сигнали в Министерството на външните работи за забавяне на около 20 автобуса с български граждани на ГКПП Хоргош-Рьоске на сръбско-унгарската граница, посолството на България в Будапеща е оказало незабавно съдействие на чакащите ни сънародници. След осем разговора с главния дежурен на унгарското МВР е установено, че от март на граничните пунктове на Унгария се провежда постоянна операция “Сухопътни граници 2018”. Това важи особено за уязвимите за миграционен натиск направления, съобщиха от МВнР, предаде БГНЕС.

Операцията включва тотална проверка на всички моторни превозни средства, влизащи в страната от Сърбия. Властите обръщат особено внимание на ТИР-автомобили и автобуси. Това е причината за забавянето на автобусите с българи, сред които и ученици. МВнР е уведомило своевременно подалите сигнала за операция “Сухопътни граници 2018”.

Отбелязването на католическия Великден, намаленият брой служители на граничен контрол и парламентарните избори в Унгария на 8 април също може да утежнят преминаването през страната. ГКПП Хоргош-Рьоске е върху основната пътна артерия, водеща от България към Виена.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар