Университетът Алпе Адрия: Пламен Николов не е сред нашите възпитаници

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Неясноти в биографията. Защитил ли е научна степен бъдещият български министър-председател в Клагенфурт?” – така е озаглавена публикация на австрийския журналист Уве Зомерсгутер в сайта на клагенфуртския вестник “Клайне цайтунг”, свързана с образованието на Пламен Николов в Австрия.

За БТА авторът на статията, който е ръководител на икономическия отдел на вестника, каза, че господин Пламен Николов не е бил възпитаник на университета, съдейки по официална информация, получена от д-р Анегрет Ландес, завеждаща отдела за връзки с обществеността на университета Алпе Адрия в Клагенфурт. В писмено становище по случая тя посочва, че студент или абсолвент на име Пламен Николов не фигурира в компютърната система на университета. Името му не присъства и в регистъра на Съюза на австрийските библиотеки, където се съхраняват всички писмени работи на студентите в Австрия.

Наскоро Николов представи дипломите си пред журналисти. Той заяви, че в Австрия е правил само научен проект. Николов представи и договор за стипендия за обучение в Австрия. Кандидат премиерът заяви, че дисертацията е защитил в СУ.  Именно с докторската си степен от университета в Клагенфурт (Австрия) по “Философия на икономиката, правото и политиката” Николов се явява преди няколко години на кастинг за политици в риалити формата на предаването на Слави Трифонов. В официалната му биография на сайта на ИТН е изписано името на университета под Образование и отдолу СУ.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.