Университет уволни професор по химия, защото курсът му бил твърде труден

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Както вероятно ще ви каже всеки, който го е правил, органичната химия е изключително трудна. Тя често се използва като „сито“, която отстранява множество кандидат студенти и следващи в начални курсове по медицина и фармация. Изглежда обаче това скоро може да се промени.

Нюйоркския университет уволни известния професор по химия д-р Мейтланд Джоунс младши. Той бе освободен, след като 82 от неговите 350 студенти са подали петиция пред деловодството на университета.Ние сме много загрижени за нашите резултати и откриваме, че те не са точно отражение на времето и усилията, вложени в този клас„, се казва в петицията, съобщава в. „Ню Йорк Таймс“.


Студентите поискали отстраняването на професора, защото получавали по-ниски от желаните оценки и трябвало да учат повече от обичайното за тях време.

Според поддръжниците на професора, както и много от бившите му студенти в Принстън, причината за уволнението е комерсиална.

Университетът разчита на паричния поток от записалите се в него студенти, а евентуалното им отписване заради слаби резултати влияе зле на учебното заведение, което функционира на корпоративен принцип.

Деканите очевидно се стремят към някаква крайна цел„, каза д-р Парамджит Арора, професор по химия, който е работил в тясно сътрудничество с д-р Джоунс.

Те искат повече щастливи студенти, които говорят страхотни неща за университета, така че да мотивират други хора да се записват в него. Високите резултати пък ги изкачват по-нагоре в класациите и водят допълнителни приходи„.

Той не е променял стила или методите си от много години„, казва д-р Джеймс У. Канари, бивш ръководител на катедра на Нюйоркския университет. „Студентите обаче се промениха и очакваха повече подкрепа от факултета„.

Според студентите, повели петицията, професорът бил не само старомоден, но и „твърде взискателен„.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар