Франк-Валтер Щайнмайер

Унижение: В Катар „забравиха“ за президента на Германия. Чака половин час да го посрещнат

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер изчака около половин час, за да пристигнат официалните лица, които да го посрещнаха при пристигането му в Катар. Това съобщи германското списание „Шпигел“ в сряда, 29 ноември, публикувайки видеоклип, на който се вижда как политикът стои в самолета на изхода към стълбите и чака със скръстени ръце.

По време на чакането Щайнмайер е сам в самолета, тъй като антуражът му вече е слязъл. Президентът на федералната република се приближава няколко пъти до отворените врати на самолета, но при липсата на официални посрещачи се връща отново вътре в него, се отбелязва в публикацията.

За посрещането на президента на Германия имаше опънати червени килими, беше строен почетен караул и лимузина чакаше височайшия гост, но не и катарски официални лица. В публикацията се уточнява, че самолетът на президента е пристигнал по-рано от предвиденото, което най-вероятно е станало причина за конфузната ситуация, в която е попаднал Франк-Валтер Щайнмайер.

Президентът на Германия отлетя за Катар, за да се срещне с емира Тамим бин Хамад Ал Тани.

В началото на ноември Щайнмайер посети танзанийския град Сонгеа. Там той се извини на народа на страната за жестокостта на германските колониални управници.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар