УниКредит Булбанк и Mastercard представиха първата си дигитална карта без пластика

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

 

  • Стратегическото партньорство между двете компании за пет години напред започва под надслова “Оставяме следа, а не въглероден отпечатък”
  • Фокус върху ускоряването подобряване на клиентското преживяване с иновативен дигитален продукт

УниКредит Булбанк и Mastеrcard представиха първата дигитална карта, която няма нужда от пластика и която вече има над 3000 потребители от пускането ѝ на пазара в началото на месеца. Дигиталната дебитна карта е международна банкова карта, която осигурява гарантиран и защитен достъп до средствата на потребителя по всяко време в денонощието.

Картата се издава незабавно и дистанционно през Булбанк Мобайл и е без физическа пластика, с което двете компании и потребителите помагат за опазването на околната среда. Спомага за намаляването на пластмасата, ограничава емисиите, произтичащи от производството, пакетирането, транспортирането на физическите карти.

С Дигиталната дебитна карта потребителят печели време и удобство, тъй като не е необходимо да чака за нейното получаване и активиране, а и не се изисква посещение в банков клон. След успешното приключване на заявката, картата се издава и появява незабавно в приложението за мобилно банкиране – готова за използване и без необходимост от допълнителни действия. Издаването на Дигиталната карта е без такси и може да бъде заявена по нова или съществуваща сметка и да се ползва за мобилни разплащания, след като се добави към някой от дигиталните портфейли.

Радвам се, че поставяме началото на партньорството ни с Mastercard именно с този иновативен продукт – изцяло дигитална карта. Интересът, на който се радва картата само две седмици след пускането ѝ на пазара, ни дава увереност, че сътрудничеството ни ще бъде успешно и ще даде допълнителен тласък на дигитализацията в сферата на разплащанията, който вече наблюдаваме“, каза Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

Дигиталната карта се използва с всички функционалности, с които и традиционните пластики. С издадените над 3 хиляди карти вече са реализирани над 5 хиляди трансакции – покупки, тегления и вноски на банкомат на обща стойност от 800 хиляди лева“, обясни Борислав Генов, директор Банкиране на дребно на УниКредит Булбанк.

Този иновативен продукт олицетворява същността и приоритетите на стратегическото партньорство между Mastercard и УниКредит и нашия ангажимент да се възползваме от пълния потенциал на технологиите в полза на клиента и здравето на планетата. Световният стремеж на Mastercard да намалява вредните емисии през дигитални решения и продукти гарантира на клиентите на банката, че ще са сред първите, които ползват най-съвременните дигитални преживявания, най-голямата кибер сигурност и не оставят вреден отпечатък върху природата.“, допълни Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Цветанка Минчева, Борислав Генов, Ваня Манова

Цветанка Минчева, Борислав Генов, Ваня Манова

Снимка: УниКредит Булбанк

Сред специалните ползи на продукта са още:

  • Без такса за плащане на стоки и услуги на ПОС или интернет
  • Без месечна такса за обслужване на новооткрита дигитална разплащателна сметка, при наличие на друга активна сметка в план “Плюс”, “Макс” и “Прайвит”
  • Максимална защита с Автоматично абониране на картата за 3D Динамична парола и получаване на известия в Булбанк Мобайл при използване на картата.

Дигиталната дебитна карта на УниКредит Булбанк, в партньорство с Mastеrcard, ще даде на клиентите изключителни възможности за бързо и лесно и защитено банкиране.

Клиентите могат да заявят и получат незабавно Дигиталната карта през мобилното приложение Булбанк Мобайл.

Съдържание на:
УниКредит Булбанк

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар