УНИЩОЖЕНИЕ! Топим се със 144 души на ден. Браво, ГЕРБ!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Със 144 души на ден намалява българското население.

Това е разликата между раждаемостта и смъртността. “30% от българите нямат досег със здравната система, защото са в чужбина или неосигурени”.

Статистиката дава некоректни данни. Това заяви пред БНР д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.

“Реалният процент на хората, които не посещават общопрактикуващия лекар, е около 20 на сто”, каза д-р Миндов по повод данни от изследване на Евростат, според което повече от 50 % от българите не ходят при личния си лекар. “Има глоби, но не ми е известно да има пациент, санкциониран за това, че не ходи на профилактични прегледи. За целта са необходими изследвания, за които са нужни 2-3 дни”, каза д-р Миндов. По думите му и лекари, и пациенти намаляват. И в големите градове вече е осезаем трудният достъп до лекар-специалист. Практиките са претоварени, поемат два или три пъти повече от нормалния брой, спират да записват пациенти. “Трябва да се знае, че личните лекари не изпълняват спешна помощ. По стандарт достъпът е 48 часа. В Холандия практиките са под 1000 души. Имат 20 пъти по-голям бюджет. Хората у нас са свикнали, без да си запишат час, да минат в същия ден при личния лекар. Това е феноменално, няма го никъде в Европа, особено при парите, които се отделят. А има трайна тенденция за намаляване на средствата за първична помощ”, заяви д-р Миндов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар