„Уолстрийт джърнъл“: Русия изнася откраднато от Украйна зърно – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Плавателни съдове, свързани с най-големия търговец на зърно в Русия, са изпратили хиляди тонове откраднато украинско зърно до световни купувачи, използвайки сложна система от т. нар. „захранващи кораби“ (средно големи товарни кораби) и плаващи кранове, според разследване на „Уолстрийт джърнъл“, цитирано от БНР.

Корабите са свързани чрез тяхно управление или собственост от компании, контролирани от руския бизнесмен Пьотр Ходикин, който от своя страна притежава RIF Trading House LLC, най-големият износител на зърно в Русия и голям играч на световните пазари на зърно, според корпоративни и правни документи, прегледани от финансово издание.Според разследването на финансово издание украинското зърно се пренася контрабандно до пристанищния град Севастопол, където се товари на малки плавателни съдове, които го прехвърлят на товарни кораби. След това зърното се изнася по целия свят.


В доклада на „Уолстрийт джърнъл“ се твърди, че Русия е продала „хиляди тонове“ украинско зърно в световен мащаб. Твърди се, че използването на по-малки лодки за претоварване и задържането на товарните кораби далеч от пристанището на Севастопол намалява риска купувачите да разберат, че зърното е придобито незаконно.

Освен това понякога то се смесва с руско зърно за износ, „за да се прикрие допълнително произходът на товара“, се посочва още в разследването на финансовото издание.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар