Употребата на марихуана в САЩ измества ежедневната чашка алкохол

Употребата на марихуана в САЩ измества ежедневната чашка алкохол

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Милиони хора в САЩ казват, че употребяват марихуана всеки ден или почти всеки ден според анализ на данни от национално проучване. Те вече са повече от хората, които казват, че пият алкохол всеки ден или почти всеки ден, предаде АП.

Алкохолът все още се употребява по-широко, но през 2022 г. за първи път интензивната употреба на марихуана изпреварва ежедневното и почти ежедневното пиене на алкохол, казва авторът на проучването Джонатан Колкинс, изследовател на политиката в областта на канабиса в университета “Карнеги Мелън”.

Изследването, базирано на данни от Националното проучване за употребата на наркотици и здравето, е публикувано вчера в списание “Адикшън”. Според проучването през 2022 г. приблизително 17,7 милиона души са съобщили, че употребяват марихуана ежедневно или почти ежедневно, в сравнение с 14,7 милиона души, които употребяват алкохол ежедневно или почти ежедневно, пише БТА.

В повечето щати марихуаната вече е разрешена за медицински цели или за развлечение, въпреки че на федерално ниво тя продължава да е незаконна.

През ноември гласоподавателите във Флорида ще вземат решение за конституционна поправка, разрешаваща употребата на канабис за развлечение, а федералното правителство се стреми да прекласифицира марихуаната като по-малко опасен наркотик.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар