Управителят на „Булмаркет“ проговори: Готови сме да понесем отговорността

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Управителят на фирмата-превозвач на цистерните, които се превърнаха в бомби край шуменското село Хитрино и убиха седем души, проговори. Станко Станков е категоричен, че компанията е готова да понесе отговорността за случилото се.

“Моите съболезнования към близките на загиналите. Това е страшна трагедия и аз искам да стигнем до причините за този страшен инцидент. Ако има грешки, които се установят впоследствие, ние сме готови да понесем вина”, заяви Станко Станков, управител на “Булмаркет ДМ” пред Нова тв.

Все още не са ясни всички подробности около инцидента, предстоят допълнителни огледи. Фирмата-превозвач ще води паралелно разследване и вече е поканила и екип от международни експерти. Две от основните обвинения на този етап са, че скоростта на влака е била превишена и работното време на машинистите било над допустимото.

“Не е вярно, че машинистите работят много повече от допустимото, категорично. Ние си спазваме работното време. Имаме автомобили, които ходят да прибират хората, когато им свършат часовете. Наели сме квартири по местата, там където са основните ни точки за товарене и разтоварване”, каза още Станков.

Станков е категоричен, че и при инцидента в Хитрино правилата за безопасност са били спазени. Проверката показала, че този влак не е имал нарушения или отклонения.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар