Управител на общинска болница под тепетата скандално не пусна бившата главна мед. сестра да се лекува – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Управителят на МБАЛ “Св. Мина” проф. Петър Петров забранил достъпа до лечебното заведение на бившата главна сестра болницата Йоанна Ангелова не само като служебно лице, а и като пациент. За скандалното решение съобщи в интервю потърпевшата.

Йоанна Ангелова потърсила медицинска помощ от кардиолог на “Св. Мина” в неделя около 18.00 ч. заради проблем със сърцето. Не била пусната вътре в сградата, тъй като на охраната било наредено от управителя да я спре. 

“Аз съм пациент на Кардиологично отделение. Три пъти съм лежала тук. Опитах се да обясня на охраната, че идвам като пациент. Той каза: “Искам да си запазя работното място и няма да ви пусна”. Бях шокирана” – разказа Ангелова. 

Дамата е заемала поста главна сестра на МБАЛ “Св. Мина” повече от година. Назначена е до провеждането на конкурс. Самата тя се е явила на конкурса, чиито резултати обжалва в общината, съда и прокуратурата.  

Управителят се отнася към служителите изключително грубо и арогантно, на което главната сестра неведнъж е присъствала. Тя е един от 57-те медици, подписали се в подписката с искане на оставката на проф. Петър Петров. Ангелова съобщи, че докато е била в болнични, служебният й кабинет е бил разбит по неизвестни причини и не е ясно какво е взето оттам.

През цялото време на интервюто служители от МБАЛ “Св. Мина” стояха до входа в знак на подкрепа към Йоанна Ангелова. Медиците разкриха пред камератана колегите от plovdiv23.bg редица проблеми в здравното заведение, част от които: назначаване на фигури, които не отговарят по ценз на съответните заемани места, злоупотреба с финансови средства, за които няма информация как и за какво се изразходват. Защо община Пловдив мълчи, след като се знае, че конкурсът за главна сестра е проведен нелегитимно? – питат протестиращите.

Докато екипът на медията разговаря с медиците, пристигна и управителят. Той паркира личния си “Мерцедес” точно пред входа на болницата, на мястото, където би трябвало да спират линейките.

Бившата главна сестра Йоанна Ангелова отново поиска да влезе в болницата, за да отиде до кардиологично отделение, но неуспешно. Как може в общинско лечебно заведение да не се допускат лица, бивши служители, по медицински показания да си направят кардиограма? – възмущават се хората. Някои предположиха, че може вече и да са уволнени, защото са защитили бившата си колежка.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар