Управлението е в ръцете на некомпетенти некадърници

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министър Ананиев току-що съобщи, че отменя своята вчерашна заповед за задължително носене на маски на обществени места.

Нещо, което е правилно и навременно. Добре е, че все пак здравият разум надделява. Лошото е, че държавата олеква с този начин на действие „иди ми- дойде ми”.

Не може да се издават заповеди на кило, които след това да се отменят, защото не стават.

Така хората допълнително се притесняват, че управлението е в ръцете на некомпетенти некадърници.

Аз лично нося маска още от началото на извънредното положение. Не защото някой ме задължава, а заради елементарното чувство на отговорност. Но ми се иска, ако става задължително, държавата да се аргументира – първо, и второ – да осигури маски, каквато идея има в момента за социалнослабите и други кръгове граждани.

Което е и редно. Законодателството не е лек процес и не е за всеки. Затова, дори в извънредно положение, преди да изтърсят някое правно недоносче за смях и на кокошките, да публикуват за обсъждане дори за един ден намеренията си за издаване на задължителна мярка. Има достатъчно експерти и професионалисти, които да дадат предложения.

И поради положението, извънредно в Министерство на здравеопазването да се привлекат да ги консултират практикуващи юристи и лекари, така че заповедите да са смислени и издържани. Защото пак повтарям, държавата олеква с леки и нищожни заповеди. Те са вредни за здравето ни, защото вместо да ни защитават, всяват допълнително хаос и паника.
Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар